В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку споживчих уподобань на ринку м'яса в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: як українці обирають продукти сьогодні, тренди українського ринку харчових продуктів в 2024 році, сегменти покупців м'яса та м'ясних продуктів, типології покупців м’ясних продуктів.
В матеріалі міститься аналітична інформація по тенденціям кондитерського ринку в Україні та світі за 2024 рік. Розглянуто наступне: тенденції на ринку кондитерських виробів, частка світових споживачів, що віддають перевагу покупкам онлайн у 2024 році порівняно із 2018 роком, частка сучасних споживачів, що віддають перевагу класичним десертам, тенденції у секторі хліба та хлібобулочних виробів.
В матеріалі містяться тренди кавового ринку на 2025-2026 роки. Розглянуто наступне: кількість переглядів грибної кави у соціальних мережах та онлайн-каналах, яким смакам надають перевагу представники покоління Z, що нового у світі для мобільних закладів харчування.
У публікації представлено аналітичну інформацію щодо ринку харчових продуктів, зокрема, про вплив екологічності на поведінку споживачів. Розглянуто: частка покупців, які враховують екологічність при виборі продуктів, навіть на тлі продовольчої інфляції, основна відповідальність за екологічність продукції споживачі покладають на виробників, описані зусилля великих компаній із впровадження кліматично дружніх практик, а також критика їхньої недостатності, наголошується, що подібні заходи нові ринкові можливості для виробників, одночасно знижуючи ризики подальшого посилення регуляцій.
У публікації представлена аналітична інформація щодо ринку продуктів харчування та зміни споживчих переваг. Розглядаються: вплив їжі на психічний та фізичний стан людей, зростання інтересу до здорового харчування, роль соціальних мереж у формуванні знань про харчування, а також вплив інфляції на вибір продуктів.
В огляді представлена аналітична інформація про перспективи розвитку світового ринку веганських сашимі. Розглянуто: підтримка, інноваційні технології та розширення економіки азіатських країн, обмеження, пов'язані з доступністю продукції та високими виробничими витратами, а також низька поінформованість споживачів, технології виробництва, зокрема, використання рослинного білка (соєвого, пшеничного, горохового) та інгредієнтів на кшталт баклажанів та помідорів для створення продуктів, що імітують текстуру та смак сирої риби, наведено приклади провідних гравців .
У матеріалі представлена аналітична інформація про поточний стан ринку рослинного м'яса, його динаміку після пандемії та ключові тенденції розвитку. Розглянуто наступне: загальний обсяг реалізації, стабільність заморожених продуктів у сегменті рослинного м'яса, падіння порівняно з охолодженими альтернативами, зростання завдяки покращенню сприйняття їх продукції та використанню натуральних інгредієнтів, роль високої вартості рослинного м'яса як бар'єру для споживачів та потенційних можливостей для виробників у контексті , спрямованих на покращення смаку, зручності та доступності продуктів.
У матеріалі представлена аналітична інформація про штучне стримування на рослинне молоко в Нідерландах через державну політику та ринкові фактори. Розглянуто наступне: ціни на рослинне молоко в деяких супермаркетах, матеріал аналізує вплив податків на рослинне молоко та субсидій на коров'яче молоко на споживчі рішення, роль супермаркетів у регулюванні цін для популяризації рослинних альтернатив, необхідність змін у державній політиці та комерційної стратегії для стимулювання переходу до більш екологічного споживання.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кондитерських виробів в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: частка споживання десертів та перекусів під час прийомів їжі за 2013-2023 рр. у світі, зміни у вподобаннях та споживанні, мотиви та потреби споживача в Україні, частка українців, що готові купувати кондитерські продукти з корисними характеристиками, частка споживачів, які намагаються дотримуватися хоча б базових принципів здорового харчування, частка українських споживачів, яка все більше звертають увагу на якість та склад інгредієнтів у випічці, частка українців, яка враховують зовнішній вигляд кондитерського виробу при купівлі, фактор зручності та швидкості споживання готових продуктів, споживання категорій мінімум раз на тиждень та частіше серед споживачів кондитерських виробів, частка українців, що позитивно відгукуються про традиційні смаки та формати кондитерських виробів, зміна споживання кондитерських виробів та випічки за останні 3 роки, топ-10 видів кондитерських виробів, фактори вибору серед українців.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку кондитерських виробів в Україні та Європі за 2024 рік. Розглянуто наступне: частка європейців, що вважають ностальгійні смаки більш привабливими та зроблять імпульсивну покупку за умови що там буде інновативний смак, трендові смаки кондитерського ринку в Європі та Україні за 2024-2025 рр., трендові смаки кондитерських виробів, круасанів, пончиків та еклерів в Україні за 2024-2025 рр., трендові смаки йогуртів, морозива та випічки в Європі за 2024-2025 рр.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку сиру в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: дохідність сироварної промисловості, середній обсяг переробки молока в сімейних сироварнях, гуртова вартість молока та сиру, ціна крафтових сирів, необхідний обсяг інвестицій у сироварню, приклади провідних українських сімейних сироварень, їх формат та обсяг переробки молока.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку фуд-доставки в Україні. Розглянуто наступне: ТОП-10 страв, які українці замовляють найчастіше, пікові дні тижня для замовлення доставки у Дніпрі, Одесі та Києві, найпопулярніші страви за категоріями, найпопулярніші замовлення в категорії піца, найпопулярніші перші страви та страви гриль, найпопулярніші салати з майонезом.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ковбасних виробів в Україні станом на весну 2024 року. Розглянуто наступне: найбільш популярні ковбасні категорії серед споживачів весни 2024 року, лідери серед ковбаси та м’ясних делікатесів, лідери продажів серед сардельок, найпопулярніші нарізки та делікатеси.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку молока в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: законодавчі аспекти програми контролю сирого молока, як працює Молочний модуль, забезпечення контролю сирого молока на прикладі ЄС, критерії відповідності молока вимогам чинного законодавства України, допустимі рівні критеріїв ЗБЗ та КСК для сирого молока, методи проведення лабораторних досліджень сирого молока, критерії методів лабораторних досліджень, шлях зразка від оператора ринку до лабораторії, вимоги до обладнання для відбору зразків, способи підготовки інструментів для відбору зразків молока, лабораторії уповноважені КО на проведення досліджень в межах програми контролю сирого молока станом на 01.01.2024.
Матеріал містить інформацію про успішну стратегію розвитку компанії-виробника м'яса та її роль у виробництві птиці в Європі. Розглянуто успіх компанії у виробництві птиці, стратегія розширення компанії, порівняння зі світовими конкурентами, історія успіху, конкуренція на ринку м'яса птиці, зростання виробництва та якості, значення продукції птиці на світовому ринку.
Матеріал містить аналітичну інформацію щодо ринку продуктів харчування в Україні. Розглянуто: зміна цін на овочі в Україні порівняно з попереднім роком, включаючи зниження цін на овочі у вересні та прогнози на осінньо-зимовий період, вплив зростання цін на пальне, особливо на бензин, ціни на продукти харчування, вплив світової кон'юнктури та зростання цін на нафтопродукти на українську економіку та ціни на продукти, вплив зміни валютної політики Національного банку України на ціни, включаючи зростання курсу гривні та його вплив на ціни на паливо та обладнання для виробництва продуктів харчування, прогнози щодо тарифів на електроенергію та їх вплив на вартість вироблених продуктів, зростання цін на м'ясо та інші продукти харчування порівняно з попереднім роком, а також про рекордний врожай гречки в Україні.
У матеріалі представлена інформація щодо ринку рослинного м'яса. Розглянуто: процес готування рослинного м'яса, користь і шкода рослинного м'яса, тренди ринку альтернативного м'яса, частка покупців продукції компанії, які також вживають м'ясні продукти, інтерес до рослинних продуктів, попит на ринку.
У публікації представлена аналітична інформація щодо розвитку ринку фудтех індустрії України. Розглянуто: характеристика фудтех, інвестиційна привабливість foodtech-стартапів, тренди foodtech, обсяг венчурних інвестицій у foodtech у світі, найбільший світовий сервіс доставки, один із найуспішніших foodtech-стартапів в Україні.
У статті подано аналітичну інформацію щодо ринку молочних продуктів України. Розглянуто: стан та тенденції ринку молочної продукції України, 7 найважливіших маркетингових трендів та напрямів розвитку молочної галузі в Україні, основні причини споживання молочних продуктів, короткі висновки.